Sunday, January 24, 2010

vacation



Akhirnya bercutian pun berakhir.... back to reality ..... sekolah, shtg, tuition thats my normal routine from now on... life has to go on n on n on n on
so dont blame me kalau tak reply comments
bukan sengaja .... kalau ada masa for sure i will reply
yg suke kutuk kutuk tu ...  if u  wanna b my real friend you should understand
juz gimme some space bcoz

our life are not d same


1st day sampai everybody mcm excited sgt coz first sampai Hong Kong.... 
mum nampak cool coz her second visit 
but she got no choice ... sape lagi nak bawakan kalau tak mama ... sian kan 
well ....kitaorg masih lagi anak anak mama
n v r not allowed to lepak with friends 
mum's said the time will come 

 
cool ... first day nak sampai ... 
flight attd inform weather kat sana panas ....
so i feel .... huh bestnye coz terlupa bawak sweater ....
sooo  its my fault
then lupe bawak laptop .... charger hp ... n semua charger dlm bag laptop
so kena... sape yg kene???
hahaha




bile touchdown hk 
the weather was like auch! auch!!
sejuknye mak oi...
so .. mama ajak naik mtr tapi adik tak nak ...
so naik cab je la .... dah la malam .. ended naik taxi
first day je dah kena  keling tong dengan taxi driver
taxi charges its about  HK248.00 so mama bayar HK500.00
tapi dia bagi balance abt HK42.00... dah la duit dorang tu pelik sikit
so HK200 burn 
so the moral of the story ... sebelum bayar suruh driver taxi yg turunkan bag dulu
then baru bayar ....
so time nak balik .... semua dah pandai ... the taxi driver minta duit masa dlm kete pun 
v all suruh turunkan barang dulu ...
 

sampai je hotel .. terus relax coz sejuk nak keluar  so decided shpg dlm shpg complex dlm hotel je la
kat sana dah la malam cepat... rasanye waktu malam kat sana panjang  jugak  le hahaha
so every nite around 10.30pm  semua dah penat dan zzzZzzzz

 
dah check-in  relax kejab terus pegi shpg



the next day bangun awal coz nak pegi disneyland
adik dah la share room with me.... huh take shower je dah sampai sejam
kat hk rajin pulak dia mandi 




mau tak berjanggut tunggu dia mandi ...



so everybody day ready ...breakfast???
kat hotel semua tak halal .... so makan tuna sandwich buat sniri hmm sedap jugak
so packed food ... mineral , coke  semua bw dari sini 






second time balik bilik tukar baju cari body hugging mama coz jacket tetinggal kat rumah 
so ini la akibatnye ... ingatkan kebal





so we decided naik mtr je la ...
first day nak naik mtr .... mcm pandai je 
hk ppl semua jalan mcm ribut ... nak naik train pun mcm ribut
the next station... fuh semua lepas.... 2nd station ...
alamak .... mama tertinggal tak sempat masuk dlm train 
me, sister n brother je dlm train 
m so scared abis tu terjerit la panggil mama 
so everybody like...a big `O' pandang kiri pandang kanan
mama pulak kat luar sana dgn muka tak bersalah bagi isyarat tunggu kat the next station

kitaorg dahla  panic ni .... tetiba pintu train tebukak 
mama cepat cepat masuk .. fuh legaaa .. tau tak betapa leganye???

dah sampai disneyland semua mcm excited gile 
mule mule rasa mcm dah besar nak layan disneyland ni
tapi bila tengok kat sana ramai yg tua tua pun pegi so rasa best pulak 
firstly ...





masa otw 2 disneyland nampak la tempat org org RIP 






org sana rajin membaca n rajin membute hmmm...





so tak pandai sgt nak pegi sana mama ckp follow je family ni coz dia bawak anak ...
sure nak pegi sana jugak ...
hmm .. nasib baik mateku tak sesepet ni kan??? huhuhu

 
 semua muke xcited coz dah nak sampai dah

 
bertiga je .... abg tak follow ... sorry boy next time ok 


 

 

at last jadi bestfren la pulak hahaha... auntie ni mentang mentang la aku pendek  huh!!







 

 

 





 

 

 

 




so.... ada byk lagi gambar-gambar yg tak download kat sini 
maybe ada dekat facebook fan page
so u all guyz kena check dekat sana jugak ...tapi tak tau la bila nak download...
ni pun dah ambik 3 hari 3 malam nak siapkan blog ni baru boleh post kat sini 
apa kata kite minum dulu ....




so insyaallah kalau ada masa ... boleh la kita sambung ...
tak tau la sempat sambung ke tak hahaha ...
nak sambung ke???






 

25 comments:

  1. sambung sambung. best nya cuti :DD

    ReplyDelete
  2. seronoknyer el dpt cutee at luar negeriii ,
    owh , kite kat sabah n sarawak ponn xlepass lgi ,
    perlis punn x smpai lagi ,
    u r so luckyy yeahh ,

    ReplyDelete
  3. best nye...
    hope dapat la menjejakkan kaki di hk ni..
    amin

    ReplyDelete
  4. we're the same el..
    family i pun baru je jejakkn kaki kat hk..
    kitorang backpack so malas nk naik cab,kitorang pun same jgak dgn el,naik MTR..
    mmg orang sana suke baca buku

    ReplyDelete
  5. ble el g hk??
    nurul pon bru je g hk,,

    ReplyDelete
  6. blog walking. I enjoyed reading your posts ^^

    ReplyDelete
  7. i pon nah gii...dah 2x da...not interested..

    ReplyDelete
  8. gudlak for yr future..u have a very good talent...just jgn lupe diri...take care

    ReplyDelete
  9. ini hebat elfira !

    bestnye dpt gi Hong Kong !

    ReplyDelete
  10. wow ... hk is a fun place too .. thanks for sharing

    ReplyDelete
  11. elfira:p best ye dpt g vacation:) joms kite g cuti same2.hehe

    Hope fira sudi ke blog den n leave some comment:p

    ReplyDelete
  12. hey,
    you look sweet when you wear tudung...
    :)

    mijie

    ReplyDelete
  13. hai adik elfira yg comel..
    akak follow kamu!

    suka tengok lakonan kamu
    salam perkenalan ok..

    ReplyDelete
  14. comel nya adik elfira loy. wajah mu seindah namamu. besar nanti mesti bertambah cantik. good luck in whatever you are doing, be it in study or acting.

    ReplyDelete
  15. wah ... bestnyer .... japs .. ley tnyer x .... umur elfira bape ?? hehehe ...

    ReplyDelete
  16. Nice bloggy dik! :)
    All the best for ya! ;)

    ReplyDelete
  17. tinggi elf brape? x dela pendek am sy..

    ReplyDelete
  18. Salam..best kan gi HK!! tgok gambar2 ni teringat masa gi sana, bawak anak..enjoy betul dia..

    ReplyDelete